31 Mart 2010 Çarşamba

Anneler Günü Pastası



Anneler gününde kayınvalidem için yaptığım pasta. Kayınvalidem demeyi pek sevmiyorum çok uzak geliyor. Annem gerçekten de dünya üzerinde görebileceğiniz en sabırlı,en ağır, en iyi niyetli birkaç insandan biri. Benim kendi annem uzakta olduğu için anneler gününde ona pasta yapamadım ama bu pastayı yerken onun da kulaklarını çok çınlattık. İyi ki varsınız ve umarım da daha çok anneler gününde bizlerin yannda olursunuz. Sizi çok seviyorum.

Beyoğlu Çikolatası




Bu çikolatalardan en çok sevdiğim kavrulmuş fındıklı olanı. Onun dışında bademli, antep fıstıklı,lokumlu çeşitleri de mevcut

Büyük Kalp Çikolata

Dolgu Çikolata





Likör, karamel, meyve birçok çeşidi olabiliyor ben en çok acı badem likörlüsünü seviyorum.

Ayıcıklı ve Köpecikli Çikolatalar(patlamış pirinçli)





Hayvan figürlerinde hazırlaığım bu çikolatalar patlamış pirinçli

Mezuniyet Kepi




Işık bu sene üniversite sınavına girecek. Bu nedenle doğum günü pastasının konsepti de baştan belliydi. Işık için yanında bir de diploması olan mezuniyet kepi şeklinde bir pasta yaptım. Pastanın pandispanyası kakaolu, kreması pastacı kreması ve bu ikiliye muz eşlik ediyor. Işık umarım bu kepinde diplomanın da gerçeğini eline alırsın.:)

Duru 1 Yaşında





Duru yakın bir arkadaşım olan Deniz'in yeğeni. Annesi üzerine titriyor bıcırığın, ilk yaşına girerken de bir o kadar heyecanlı idi. Deniz Duru için pasta yapmamı istediğinde nasıl bir pasta yapacağıma başta karar veremedim. En sonunda 1 şeklinde bir pasta yapmaya karar verdik. İyi ki doğdun Durucuk.

Yağız İçin Pasta


Bu pastayı daha iyi bir insan olmamı sağlayan yegane insan kocam için yaptım. Pastacı kreması yerine içine de ganaj kullandım.Tabi ganaja muz ve çikolata parçacıkları eşlik ediyor. İyi ki varsın kocam.

Yaptığım İlk Pasta


Bu  benim yaptığım ilk pasta aslında bir tane daha var ama onu hiç koymamayım:) ilk başladığımda saatler ilerler gün ağarır ve ben pastayı daha bitirememiş olurdum. Gecenin bi yarısı malzeme biter, kaplarken hamur yırtılır, kek kabarmaz allahım ne eziyet. Hep öyle olacak sanıyordum. bir gün sonra her tarafım tutuluyordu özellikle de boynum:) Allahtan iyi bir planlama ile işleri yoluna koydum.Artık akşamları daha az uykusuz kalıyorum.:)Stres azalınca insanın eli daha hızlanıyor.